Your search results

İlgili Yerler

Posted by admin on March 1, 2018
| 0

Kuzey Kıbrıs, antik kale kalıntılarına, gizemli klasik şehirlerindeki arkeolojik alanlara, güzel altın kumsallara, her sabah gün ışığını kahvelerini yudumlayarak seyreden insanların yaşadığı köylere ev sahipliği yapmaktadır. Çoğu ziyaretçi, güneşimiz ve denizimiz için gelir, ancak bu büyülü yerde sunulabilecek çok daha fazlasına sahibiz.

Antik Salamis şehri, Tefkros tarafından Gazimağusa’nın kuzeyinde, Tunç Çağı’nda kurulmuştur. Antik kentteki en eski bulgular, M.Ö. 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1952-1974 yılları arasında yürütülen kazılarla keşfedilen Salamis Antik Kenti, Kuzey Kıbrıs’ın ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerinden biridir. Antik kenti ziyaret ederken görebileceğiniz spor salonu, hamamlar, forum ve agora kalıntılarının hepsi Roma Dönemi’nden kalmadır.

Girne Limanı’nın yanında yer alan Girne Kalesi, Kuzey Kıbrıs’ta görülmesi gereken farklı yapı tarzlarını bir araya getirerek sizlere sunmaktadır. Venedik kalesi duvarlarının ardında, St George Kilisesi, kraliyet daireleri, Bizans Şapeli veya Fransız zindanlarını bulabilirsiniz. Gemi enkazı müzesinde bulunan geminin, M.Ö. 300 civarında battığı ve şimdiye kadar denizin dibinden kurtarılan en eski gemi olduğu tahmin edilmektedir.

Girne Kalesi içerisinde yer alan Gemi Enkaz Müzesi’nde, yaklaşık 2300 yıl önce Girne’de batan bir yük gemisi sergilenmektedir. 1965 yılında denizin 30 metre aşağısında yerel bir dalgıç tarafından keşfedilen geminin, 1967-1969 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi bünyesindeki deniz arkeologları tarafından enkazı çıkarılmıştır. Büyük İskender döneminde, bilinen en eski batık olan geminin, Karbon 14 yaş belirleme tekniği ile M.Ö. 389 yılına ait olduğu belirlenmiştir.

Kuzey Kıbrıs’ın ilk modern marinası olan Karpaz Gate Marina, eşsiz ve el değmemiş bir yerde, lüks bir hizmet sunmaktadır. 5 Altın Çapa ödüllü yat limanı, yatlar için özel olarak hizmet vermek için tasarlanmış olup, birinci sınıf vakit geçirme ve teknik imkânlar sunmaktadır. Marina sizlere, güzel vakit geçirebilmeniz için yürüme yolu üzerindeki restoran ve mağazalar gibi bir çok imkan sunmaktadır.

Girne’nin doğusunda, Beşparmak Dağları’nın eteklerinde yer alan ortaçağa ait Bellapais Manastırı, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri, benzersiz gotik mimarisi ve şaşırtıcı manzarasıyla büyülemektedir. 1953-1956 yılları arasında Bellapais Köyü’nde yaşarken “Acı Limonlar” kitabını yazan dünyaca ünlü İngiliz yazar Lawrence Durrell, manastırlara olan hayranlığını sürekli dile getirmekteydi. Manastırın yanında yaşadığı ev de pek çok ziyaretçinin dikkatini çekmektedir.

Akdeniz’in el değmemiş plajlarından biri olan Altın Kumsal, açık mavi denizi ve kumlu sahili ile Karpaz Yarımadası boyunca 2 km uzanmaktadır. Altın Kumsal’da, kilometrelerce sahil kenarında yürüyebilir ve masmavi sulara dalarak serinleyebilirsiniz.

Yorum Bırak

Your email address will not be published.

Compare Listings