Your search results

Yapılacak Şeyler

Posted by admin on March 1, 2018
| 0

Kuzey Kıbrıs’ta yapacak bir şeyler mi arıyorsunuz? Macera, açık hava etkinlikleri, Kıbrıs yemeklerini denemek için yerler ya da eğlence arıyorsanız, tüm bunları Kuzey Kıbrıs’ta bulabileceğiniz için şanslısınız.

Ilıman iklimine sahip olan Kıbrıs, yıl boyunca golf oynamak için uygun bir yerdir. Yakınlarda inşa edilen en kaliteli tesisler, adadaki spor ilgisini artırıyor. Özellikle Korineum Golf & Country Club, 2007’nin nisan ayında gerçekleştirilen büyük açılışından bu yana Med’in doğal golf cenneti olmuştur. Golfçüler için tasarlanmış dinamik bir 6,232 metre, 72 par gemtir. 18 delikli, 6,232 metre, 72 şampiyona golf sahası her yaş ve standarta sahip golfçülere uygundur. Eşsiz tasarımı sayesinde golfçüler sahanın her yerinden dağ ve deniz manzaralarıyla müthiş deneyimler yaşayabilir.

Kuzey Kıbrıs’ın bozulmamış bir doğa ve göç yolu üzerinde bulunması, burayı meraklıları için nadir kuşları gözlemleyebilecekleri muhteşem bir yer haline getiriyor. Kuş gözlemciliği, Kuzey Kıbrıs’ta popüler bir boş zaman geçirme aktivitesi haline gelmektedir. Doğu Akdeniz, kuş türlerinin uzun yolculuklarında kesiştiği bir yer olarak bilinmektedir. İzole edilmiş ve benzerlerinin birçoğundan daha az gelişmiş olan Kuzey Kıbrıs’ın doğası bozulmamış bir ulusal park olan Karpaz Yarımadası, önemli miktarda göç eden kuşları kendine çekmekte ve kuş gözlemciliği için önemli bir rol oynamaktadır. Yaygın olarak, Kıbrıs kuyrukkakanı ve Kıbrıs ötleğeni bulunmaktadır. Hem göçmen hem de ikamet eden çok çeşitli kuşlara rastlamanız mümkündür.

Sıcak suları, mükemmel görünürlüğü ve keşfedilecek çok sayıda büyüleyici dalış alanları ile tüplü dalıştan zevk alanlar için Kuzey Kıbrıs, mükemmel bir seçimdir. Kristal berraklığı, kirlenmemiş suları görünürlüğü 30 metreye kadar uzatmaktadır. Suyun yeterince ılık olması, dalmayı bütün yıl boyunca mümkün hale getirmektedir. Tüplü dalış konusunda ister acemi, ister uzman olun, Kuzey Kıbrıs sizlere her seviyeye uygun deneyimleyebileceğiniz alanlar sunmaktadır. Kuzey Kıbrıs’ın tüplü dalış alanları arasında antik amfora kalıntılarıyla çevrili koylardan ‘Antik Dükkan’ ve 14 metrelik bir sualtı dağı olan Zeyko bulunmaktadır.

Büyükkonuk Eko-Turizm Birliği, köylerini ziyarete gelenlere sıcak bir karşılama gösteriyor. Eko-Turizm Ziyaretçi Merkezi’nde her zaman size tavsiye veren ve köy sanatlarının nasıl yapıldığını anlatan biri vardır. Bu el sanatları arasında ekmek yapımı, dokuma, sepet yapımı gibi el sanatlarını içermektedir. Sürdürülebilir doğal kaynakları kullanarak, örneğin düzenli aralıklarla öğütülmüş olan ağaç ürünlerinden biri olan zeytin odunu gibi ağaç işleri, hellim ve Kıbrıs mutfağına ait olan lezzetli yemekler, çoğu köy evlerinin bahçelerinde bulunan büyük kil fırınlarında pişiriliyor. Nesilden nesile aktarılan tarifler, şehir restorantlarında bulunmuyor. Ekmek ve hellim yapımlarının gösterildiği etkinlik günleri de bulunmaktadır.

Yüz milinden fazla uzanan engebeli kıyı şeridi, yükselen dağ zirveleri, dokunulmamış araziler ve yılda ortalama 345 gün güneşli olan Kuzey Kıbrıs, doğa yürüyüşünün cennetidir. Kıbrıs’ın eşşiz ve ılıman iklimi, doğa yürüyüşü için bütün yıl boyunca fırsat sunmaktadır. Beşparmak Dağı’ndaki yollarda doğa yürüyüşü yaparken, muhteşem manzaraların ve doğanın keyfine varırken, aynı zamanda St. Hilarion Kalesi gibi tarihi hazinelerin engeline de takılabilirsiniz. Nefes kesen köyleri, tarihi mekanları ve panoramik manzaraları keşfetmeye hazırlanın.

Hıza mı ihtiyacınız var? Kuzey Kıbrıs’ta, ister yaşlı olun ister genç, karting derslerinin tadını çıkarabilirsiniz. Tek motorlu olan araçlar, 90km/saat’ e kadar hıza erişebilir ve yere yakın olduğundan dolayı normal bir arabadan daha çok etkili bir şekilde köşeleri dönebilir. Lefkoşa’nın dışında yer alan Zet Karting go-kart, sürüş becerilerinizi doğru bir şekilde test edebileceğiniz bir pisttir. En kaliteli, 1200 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde olan pist, Kuzey Kıbrıs’ın en büyük yarış pistidir. Genç bir aile iseniz, Girne’nin doğusunda yer alan 350 metrelik Tazkarts Go-Kart sizin için idealdir. Ayrıca Max-Power Go-Kart, Mağusa’da adrenalini hissetmek isteyenler için mükemmel bir adrestir.

Yorum Bırak

Your email address will not be published.

Compare Listings